Akıllı Saksılar Ne İşe Yarar?

19 Eylül 2018

Suni çevresel faktörlerin gün geçtikçe artmakta olduğu günümüz dünyasında, doğadan git gide uzaklaşmakta olan insanlar için yeşile yatırım yapmak ve bitkiler ile iç içe bir yaşam sürmek, gerçekten de son derece önemli bir mesele olarak görülmektedir. Çok değil, hemen hemen bir otuz yıl kadar öncesinde kalan; çeşitli boy ve ebatlardaki seramik saksıların süslediği nostaljik balkon bahçeler, yerini artık modern dizaynlara terk etmiş bulunmaktadır.

Günümüzde, gerek evlerin doğaya açılmak üzere çırpınan küçük çıkış yolları, gerek iş yelerinde yer alan çalışma alanları ve gerekse büyük holding binaları ile devasa boyutlardaki alışveriş merkezleri, söz konusu modernize tasarımlar ve doğayı birleştirmek üzere çözüm ararken, tercihlerini akıllı saksılardan yana kullanmaktadır. Oldukça dikkat cezbeden modeller ve renklerden meydana gelen akıllı saksı türleri, artık dekorasyon ögeleri arasında, ilk sıraları işgal etmeyi başarmış gibi görünmektedir.

Akıllı Saksı - Bahçe Modası

Akıllı Saksılar

Akıllı saksı türlerinin bir diğer -belki de en önemli özelliği- niteliği ise bitkinin ve toprağın en alt katmanı içerisinde yer alan su haznesidir diyebiliriz. İlgili bitkinin su ihtiyacı oranında suyu, toprak içinde tutarken; fazlasını ise saksının en alt kısmında yer alan boşluğa aktaran ve gerektiğinde tekrar kullanmak üzere belirli miktarda bir nem dengesi sağlamayı da başaran akıllı saksılar, bitkilerin sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından da oldukça kullanışlı bir yapıya sahiptir.

Çeşit çeşit akıllı saksı tasarımlarının varlığı, kullanıcılar açısından sayısız seçenek arasında kalarak, büyük kararsızlıklar yaşamalarına ve bu nedenle de öncelikli olarak, kullanım maksatlarının tespitine önem vermeleri gerekliliğini doğurmaktadır. Her şeyden önce, mekanın seçimi ve akabinde de akıllı saksıların kullanılacağı konumların belirlenmesi; model, dizayn unsurları ve renk gibi çok daha özel seçim unsurlarının ise en son aşamaya bırakılması, tavsiye edilen, izlenmesi gerekli güzergah olarak salık verilmektedir.

Hem dekorasyon hem doğal ambiyans açısından kullanım kolaylığı sağlayan ve doğa ile modern yaşamın stres yükünü bir araya getirmek suretiyle nötrlemek vazifesini üstlenen akıllı saksı tasarımları; şüphesiz ki bu yönleriyle oldukça faydalı bir tercih olarak ön plana çıkmaktadır.

Akıllı Saksılar için tıklayınız.